Lassen

Lassen volgens NEN-EN 1090-1 en NEN-EN-ISO 3834-2 certificaten, in zowel staal, aluminium als RVS.

Plaatbewerking

Ontwerpen van eigen 3D-tekenwerk voor lasersnijden en kanten, en tot in detail uitgewerkt.

Machinebouw

Machinebouw van toelevering tot de bouw van complete machines voor o.a. de de voedingsindustrie.

Certificering

Wij zijn volledig gecertificeerd volgens NEN-EN 1090-1 en NEN-EN-ISO 3834-2.

Certificering

Kwaliteit met een keurmerk

Meerdere certificering Rouweler verzekert u van kwaliteit met een keurmerk.

Laswerk leveren van hoge kwaliteit is ons doel. Wij willen onze klanten van de beste producten voorzien en willen alles tot in de kleinste details zo goed mogelijk uitwerken en geen risico’s nemen. Daarom is Rouweler Las- en Machinetechniek in het bezit van de hoogst haalbare certificaten die het kwaliteitsniveau van ons bedrijf aantonen.

Zo zijn wij volledige gecertificeerd volgens de NEN-EN 1090-1 (link) en de NEN-EN-ISO 3834-2 (link) en zijn we bovendien in het bezit van het diploma International Welding Practioneer (IWP) en International Welding Specialist (IWS). Wij doen er alles aan om onze klanten van het gewenste laswerk te voorzien. In overleg zijn wij bereid om extra certificaten te behalen, wanneer dat vereist is voor het ontwikkelen van uw producten.

Certificering

NEN-EN 1090

KEURMERK DAT KWALITEIT VERZEKERT


Vanaf juli 2014 moeten constructies als gebouwen, bruggen en ondersteuningen voor bijvoorbeeld silo’s volgens de NEN-EN 1090-norm ontwikkeld worden en voorzien worden van CE-markering. Dit is een Europese norm die van toepassing is op dragend staal en aluminium constructiewerken en welke verzekert dat de eisen in alle EU-landen gelijk zijn.

Rouweler Las- en Machinetechniek is in het bezit van het NEN-EN 1090-certificaat, wat bewijst dat wij voldoen aan de nieuwste eisen. Zo kunnen wij probleemloos werk kunnen verrichten in de metaalsector, zowel voor de Nederlandse Markt als voor de Europese Unie en kunnen wij u garanderen dat wij producten van zeer hoge kwaliteit leveren, voorzien van CE-markering.

Binnen deze norm zijn er vier uitvoeringsklassen, waarbij 1 de lichtste en 4 de zwaarste gradatie is. Wij hebben gekozen voor de executieklasse 3, waar onder andere tribunes, trappen en balustraden in openbare gebouwen onder vallen. Deze executieklasse is voor ons een logische keuze, omdat we divers maatwerk voor al onze opdrachtgevers willen blijven maken. Klasse 4 bevat zeer uitzonderlijke bouwwerken als kerncentrales, wat voor ons niet van toepassing is.

Certificering

NEN-EN-ISO 3834-2

DE JUISTE STAPPEN VOOR OPTIMALE KWALITEIT


De ISO 3834-2-norm is een kwaliteitsborgingssysteem voor het smeltlassen van metalen dat aantoont dat het gehele lasproces voldoet aan bepaalde eisen, van offerte tot de uiteindelijke oplevering van het product.

Lassen is namelijk een bijzonder proces dat veel risico’s met zich mee kan brengen. Na het lassen is door middel van niet destructief onderzoek (NDO) nooit geheel vast te stellen of de verbinding voor 100% voldoet aan de eisen die voor laswerk gesteld worden. Wel kunnen vooraf vastgelegde randvoorwaarden worden nageleefd zodat met grote mate van zekerheid vooraf kan worden vastgesteld dat het eindproduct voldoet aan de gestelde eisen. De Europese ISO 3834-2 is de meest uitgebreide certificering van het kwaliteitsborgingssysteem waarin deze randvoorwaarden zijn vastgelegd.

De ISO 3834-2 certificering zorgt ervoor dat Rouweler Las- & Machinetechniek alle stappen in het lasproces van begin tot eind zorgvuldig controleert. Van de eerste tekeningen en offertes tot de uiteindelijke laswerkzaamheden, van de inkoop en controle van onze materialen tot de brandveiligheid, aan alle stappen van het lasproces zijn eisen gesteld die wij nauwkeurig uitvoeren en controleren. Onder toezicht van de lascoördinator en volgens goedgekeurde procedures wordt de gehele lasorganisatie uitgevoerd.

Alle stappen die wij samen met u doorlopen om uw product te kunnen ontwikkelen zijn vastgelegd in ons kwaliteitshandboek. Dit handboek is een verplicht onderdeel van de ISO 3834-2 certificering waarin per stap staat omschreven waar de werkzaamheden en materialen aan moeten voldoen. Zo bent u ervan verzekert dat uw laswerkzaamheden aan alle kwaliteitseisen voldoen.

De volgende belangrijke kwaliteitsprocedures zijn in ons lasbedrijf vastgelegd en staan beschreven in ons Rouweler kwaliteitshandboek:
wij lassen onder toezicht van een gekwalificeerde lascoördinator;
wij lassen volgens de lasmethodebeschrijvingen WPS en LMB;
wij lassen volgens de lasmethodekwalificatie WPQ en LMK;
wij lassen met gekwalificeerde lassers;
wij verzorgen visueel onderzoek en niet destructief onderzoek (NDO);
wij passen de juiste lastoevoegingsmaterialen toe en zorgen voor een geconditioneerde opslag van onze materialen;
wij gebruiken gecertificeerd- en navolgbaar materiaal, inclusief overstempelen en herwaarmerken;
wij kwalificeren en leiden lassers op;
wij onderhouden ons lasapparatuur geregeld en nauwkeurig.